
מרכז קהילתי בירושלים -בד"כ ההתעסקות בנושא של מרכז קהילתי היא מאוד רגישה, ובמיוחד כשמדובר על הקהילה בירושלים, אני חושבת שזה נושא מאוד טעון, בהתייחסות לכל מקום אחר, ששם זה מאוד טרוויאלי להדגיש את התרבויות השונות ולהנות מהמגוון של הזהויות (כמו בחיפה למשל), הזהויות השונות והתרבויות השונות ,בעיר הזאת, הודגשו יותר מדי לאורך ההיסטוריה, מה שגרם להרבה סיכסוכים ובעיות.
לכן , מה שניסיתי להביע במודל זה, הוא מרכז קהילתי שבו הזהות שלך הולכת ומטשטשת , זה מקום שבו לא חשוב מאיפה אתה בא, לאן אתה שייך, מה שפת הדיבור שלך ..מקום שבו הכל מתערבב ונעלם, ורק הזהות שלך כבן אדם נשארת.

מרכז קהילתי בעידן הדגיטלי - מקום ניטלי מכל החשיבות החיצוניות-המיקומיות , מקום שיוצר חוויה אישית , נותן לאנשים את האופציות לביטוי עצמי , כל אחד לפי האישיות שלו, ההעדפות שלו, בדומה לאתרים מסויימים באינטרנט, מסינגר איי.סי.קיו וכד' שבו האנשים יכולים להיות מה שהם באמת, להגיד מה שהם חושבים באמת. שיש להם שליטה בחללים שהם רוצים להיות בהם, ובאנשים שנמצאים בסביבתם . יש חללים שמכילים יותר אנשים, וחללים פחות... זה לדעתי מה שגורם להרבה אנשים להרגיש בנוח בעולם הדיגיטלי יותר מהעולם האמיתי, והערבוב הזה בין שני העולמות יכול ליצור מצב חדש, שונה וטוב יותר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.